Menu

Saltele Ortopedice la Preturi de Vara!

Organizarea zonei de gatit in bucatarie

 

Din momentul in care incepi sa amenajezi bucataria trebuie sa iei in consideratie ca aceasta nu doar trebuie sa fie placuta dar si functionala. In articolele anterioare am discutat despre faptul cum sa amplasezi corect mobila de bucatarie, azi vom vorbi despre organizarea zonei de gatit, in asa fel ca sa fie si practic si sigur.

 

1. Dintr-o parte si din alta a cuptorului/plitei trebuie sa lasi o zona de lucru de cel putin 40 cm. Astfel iti va fi comod in cazul cind iei cratitele de pe plita si le pui pe un suport.

2. Se stie foarte bine ca hota se monteaza deasupra plitei. Pentru o buna functionalitate si pentru siguranta monteaza hota conform regulelor indicate in instructiunile hotei care se elibereaza de catre magazin cind procuri produsul.

3. Sertarele cu ustenii, tigai si cratite amplaseaza-le linga plita, este foarte practic si comod. Astfel vei economisi timp si forte.

 

4. Recomandabil este sa amplasezi cuptorul si plita in diferite locuri. Este foarte practic atunci cind la bucatarie gatesc mai multe persoane in acelasi timp. Cuptorul incastrat la inaltime este avantajos pentru ca nu trebuie sa te apleci si poti fi in siguranta ca copii nu vor ajunge la el. Specialistii recomanda ca cuptorul sa fie montat la o inaltime de 73 cm de la podea.

 

Leave a comment

back to top