Menu

Saltele Ortopedice la Preturi de Vara!

CE FORMA DE BUCATARIE SA ALEGI PENTRU O BUNA FUNCTIONALITATE? Partea 2

Azi vom prelungi tema cu formele posibile pentru a amenajarea bucatariei si pentru buna ei functionalitate. Speram sa iti fie de folos in aplicare.

 

Bucataria in forma de U.

Dupa parerea mai multor gospodine bucataria in forma de U este cea mai functionala deoarece este totul la indemina. Are trei fronturi de lucru: doua in linii paralele si una fiind de legatura. 

Amenajarea bucatariei cu aceasta forma permite ca doua persoane sa pregateasca bucate in acelasi timp. Deasemenea este foarte practica din punct de vedere a spatiului de depozitare. Daca bucataria este deschisa, o latura a acesteia poate fi folosita ca loc de luat masa. 

Daca doresti sa amenajezi bucataria in forma de U ai grija cum amplasezi ,,triunghiul de bucatarie’’. Acele trei elemente importante: chiuveta, plita si frugiderul, nu trebuie sa fie distanteata una de alta. Recomandabil este ca distanta intre aceste elemente sa fie de la 1,2 m si nu mai mult de 2,7 m.

Bucataria in linie paralela sau bucataria amplasata pe doi pereti.

Aceasta forma de bucatarie permite doua spatii de lucru. In dependent cum amplasezi ,,triunghiul de bucatarie’’, poti sa faci in asa fel ca o parte, adica un perete, sa fie cu zona de spalare, pregatire si gatire, iar alt perete destinat spatiului de depozitare. 

Bucataria in linii paralele este ideala pentru incaperile inguste si la capatul careia este un geam. Intre aceste doua liniii trebuie sa fie o distanta de min. 120 cm, asta pentru a putea deschide usile dulapurilor opuse in acelasi timp.

Leave a comment

back to top