Menu

Saltele Ortopedice la Preturi de Vara!

Organizarea corecta a zonei de lucru in bucatarie

Ai visat la bucataria de vis dar cind e timpul de amenajare nu stii cum corect sa procedezi? Mai jos gasesti un ghid unde specialistii de la bucatariilacomanda.com iti ofeta citeva sfaturi de amenajarea corecta a zonei de lucru. Daca le vei urma, o sa ai parte de o bucatarie bine planificata, iar pregatitul bucatelor va devein o ocupatie placuta. 

 

Azi vom vorbi de organizarea celor mai importante zone din bucatarie: cea de gatit, cea pentru spalat si cea de depozitare. La fel vom oferi citeva sfaturi de amenajarea dulapurilor de bucatarie.

1. Cel mai comod loc de prepararea bucatelor este locul intre chiuveta si aragaz, deaceea nu trece peste ea cu vederea. Rezerva-i acestui loc un spatiu sufucient, recomandabil este min. 80 cm sa fie intre chiuveta si aragaz.

2. Daca ai o bucatarie in linii paralele, amplaseaza dulapurile opuse la o distanta de min. 120 cm. Astfel va fi comod in cazul in care doua persoane gatesc la bucatarie concomitant. Deasemenea nu vei intilni dificultati la deschiderea sertarelor si a usilor opuse in acelasi timp.

3. Amplaseaza dulapul de sus in asa mod ca parte inferioara a acestuia sa fie la 50 cm distanta de blatul de lucru. In caz ca aceasta distanta este mai mica, nu va fi comod de lucrat.

4. In caz ca ai insula de bucatarie, foloseste plinte pentru ai oferi o stabilitate.  Daca insula este la o inaltine cu dulapurile de bucatarie foloseste scaune cu inaltimea sezutului de 63 cm. Iar daca doresti un bar mai inalt, opteaza pentru scaune cu sezut de 74 cm.

 

Leave a comment

back to top