Menu

Saltele Ortopedice la Preturi de Vara!

TIPURI DE CANTURI PENTRU BUCATARII

Canturile  sunt folii de plastic sau metal care se aplică pe marginile obtinute in urma taierii placii din PAL. De tipul de cant folosit sau ales depinde calitatea si functionalitatea viitoarei bucatarii. In general se intilnesc trei tipuri de canturi, iata care sunt ele:

- Cant PVC – este un cant facut din plastic.  Se aplica prin presarea intr-un canal facut in pal. Odata montat nu necesita finisari suplimentare. Cantul PVC este rezistent in timp, are o rezistenta mare impotriva zgiriieturilor. Ca dezavantaje este faptul ca nu protejeaza Pal-ul de infiltratiile de apa si umezeala, in plus acesta nu se imbina bine la unghiul de 90º.
- Cant melamina – este un cant facut din hirtie, avind adezivul de lipire direct pe el. Se aplica prin incalzire si presare. Are o rezistenta mica, se zgirie si se cojeste foarte usor. Fiind un cant ieftin si cu o calitate redusa.
- Cant ABS – este un cant din  plastic, aplicînduse prin lipire cu clei la o masina de presat speciala. Se aplica la o temperatura de 150-190ºC. Este un cant de bucatarie rezistent in timp, rezistent la zgirieturi,  rezistenta mecanica mare, rezistenta la apa. Canturile ABS se potrivesc oricarei piese de mobilier  si se gaseste intr-o varietate foarte larga pe piata. Se intilnesc canturi ABS sub grosimea de  0,4 mm, 1 mm si 2 mm.
Alegerea unui cant sau a altui caracterizeaza bucataria de calitate sau necalitativa. Opteaza pentru bucatarii la comanda si alege blatul de bucatarie potrivit necesitatilor tale.

Leave a comment

back to top